Couscous di Mare

4 port

1/2 - 1 purjolök
3 dl vatten
1 vitlöksklyfta
1/2 paket saffran
2 msk hummer- eller fiskfond
peppar
2 msk olivolja
1 msk socker
200 g sockerärter (frysta)
3 dl couscous
200 g skalade räkor (Allra bäst är KRAV-märkta räkor.
    I andra hand väljs norska eller grönländska  
    nordhavsräkor då deras fiskeregler minimerar
    bifångster.)
100 g crabfish
1 burk musslor i vatten (ca 250 g) (Eller färska,
    repodlade som funkar som reningsverk i havet.)

Hacka löken.
Koka upp vattnet med saffran, lök, vitlök, fond, peppar, olja och socker.
Tillsätt sockerärter och cosucous och rör om.
Ta kastrullen från värmen och låt svälla under lock ca 5 minuter.
Blanda ner räkor, crabfish och musslor.