Enkel fin-fisk
4 port
1/2 tärning fiskbuljong
ca 1/2 dl vatten
600 g fiskfilé Välj flundra, sej, hoki eller alaska pollock. Undvik torsk och
spätta som är utrotningshotade!
1 lime eller 1/2 citron
2 dl creme fraiche (34%)
200 g skalade räkor
Hackad dill Gott och vackert. Ta ett beslut om du vill lägga koldioxid-
utsläpp på detta (odlat i oljeuppvärmt växthus) eller ej.
Använd en traktörpanna eller en låg vi kastrull.
Smula fiskbuljongen i pannan och lös upp den i vattnet.
Lägg i fiskfilén och droppa över saften av lime eller citron.
Låt sjuda på svag värme tills fisken är nästan färdig.
Blanda i creme fraiche.
Smaka av med salt och peppar om det behövs.
Strö över räkorna, lägg på locket och låt det hela bli genomvarmt.
Strö över rikligt med hackad dill vid serveringen.
Servera med t.ex. pressad potatis och nykokt färsk sparris.
Creme Fraiche med 34% fetthalt har färre tillsatser än light-
varianterna. Den som vill undvika tillsatser kan med fördel
använda den fetare varianten och späda med vatten eller mjölk.