Enkel fiskgratäng

4 port

Ingredienser:

600 g fiskfilé               Undvik torsk och spätta som båda är överfiskade.
                                   Välj istället Alaska pollock, sej, gös eller skrubbskädd (=flundra)
smör eller margarin
1 purjolök
2 msk vetemjöl
1/2 dl vitt matlagninsvin eller vatten
1 1/2 dl grädde, valfri fetthalt
1/2 msk senap
1 tsk timjan
1 vitlöksklyfta
1/2 dl créme fraiche
1 1/2 dl riven smakrik ost (ex. Greve)
50-100 g rensade räkor (2 hg orensade)

Smörj en ungssäker form, lägg i fiskfiléerna, salta och peppra.
Bryn smör i en kastrull, fräs strimlad purjolök försiktigt. Strö över vetemjöl och rör om.
Späd med grädde och vin. Krydda med senap, timjan och pressad vitlök. Tillsätt créme fraiche, riven ost
och räkor om du valt färdigskalade.
Häll såsen över fisken.

Gratinera i ugn på 225 grader i 30 minuter eller tills fisken är genomkokt

Dekorera med räkor om du valt att skala själv och servera med potatis, gärna pressad,
kokta grönsaker från frysen och morotsstavar.