Färgglada rårakor med keso
4 port
1/2 dl tunnt skivad purjolök
2 msk smör eller margarin
2 morötter
8 potatisar, mjölig sort Undvik King Edward som kräver oerhörda mängder besprutning.
Välj istället KRAV-märkt potatis!
1/2 tsk salt
1 ägg
1 msk vetemjöl
olja eller flytande margarin
Smaksatt keso.
Fräs purjon i smör eller margarin tills purjon sjunker ihop. Ställ åt sidan.
Skala morötter och potatisar. Finriv dem i matberedaren, krydda med salt och rör i mjölet.
Vispa samman ägget i en stor bunke och rör i potatis/morotsrivet.
Hetta upp stekpannan och pensla med olja eller margarin.
Skeda smeten som plättar. Vänd när ytna börjar stelna och grädda tills potatis- och
morotsstrimlor mjuknat. Håll ev rårakorna varma på ett fat i ugnen vartefter de gräddas.
Servera med smaksatt keso och bröd.