”Kalla långa” – Iskall japansk mat för heta dagar. (Hia Somen)
4 port

400 g tunna spagetti
1 gurka                                 Svenskodlad.
4 hårdkokta ägg                   Välj KRAV.
400 g kokt skinka/kassler     Svensk
kallt vatten
en ”låda” isbitar

Dipp:
(Räcker ev med halva satsen dipp)

4 dl buljong
½ dl japansk soya
½ dl mirin

Koka spagetti enligt anvisningarna.
Skär gurkan i stavar (ca 3-5 cm/portion).
Halvera äggen.
Strimla skinka/kassler.
Blanda samman dippen.

Portionera spagettin i fyra nudelskålar eller djupa tallrikar.
Dekorera vackert med gurka, ägghalvor och skinka/kassler.
Lägg i ett par istärningar och häll på kallt vatten.

Servera dippen i små skålar. Doppa spagetti, gurka, ägg och skinka i dippen (med ätpinnar, alltså).
(Eller om du tröttnar på doppandet – häll i dippen i tallriken!)