Kerstins festkassler
4 port
250-300 g frysta grönsaker, till exempel ärtor, majs, morötter
ca 1/2 tsk salt
11/2 - 2 dl grädde, valfri fetthalt
500g benfri kassler
1 dl majonäs
1 msk senap
1 äggula
1/2 dl grädde
1 äggvita
ca 2 dl riven ost
Koka vatten i vattenkokare och häll över grönsakerna. (De behöver inte
kokas men är de iskalla kan formen spricka i ugnen.)
Lägg grönsakerna i botten på en ugnsfast form och salta.
Slå över grädden.
Skiva kasslern och lägg skivorna omlott som tegelpannor över grönsakerna.
Blanda ihop majonäs, senap och äggula.
Rör i grädden.
Vispa äggvitan till hårt skum och rör ner i majonäsblandningen.
Bred blandningen över kasslern och strö över riven ost.
Gratinera i 225-250 grader 10-15 minuter.
Servera med kokt potatis.