Lyxig Pasta Frutti di Mare med ostsegel

4 port

500 g spagetti
2 finhackade charlottenlökar
ev 1-2 klyftor pressad vitlök
50 g smör eller margarin
2 msk mjöl
2 dl vitt vin
4 dl fiskbuljong
3 dl grädde
salt, peppar 
1 bit grynpipig Svecia
500 g blandade (skalade) skaldjur, till exempel räkor, kräftstjärtar och musslor.

Börja med ostseglen. Lägg ostskivor på bakplåt och baka i ugnen på 200 grader till de blivit ljusbruna. Det tar bara några minuter. Ta loss dem direkt med en stekspade eller osthyvel och lägg att svalna på smörpapper.
Koka pastan och gör under tiden vitvinssåsen,
Finhacka charlottenlökarna och fräs i 50 g smör. Pressa eventuellt ner vitlök. När löken är mjuk strös 2 msk mjöl över. Vänd runt och späd sedan med vitt vin, fiskbuljong (vatten + tärning eller fond) och grädde. Koka först upp och sedan på svag värme i ca 15 minuter (såsen kokar då ner). Rör då och då. Smaka av med salt och peppar.
Vänd försiktigt runt skaldjuren i den kokande såsen en kort stund så de blir lite varma men inte torra. Blanda försiktigt med pastan. Lägg upp på tallrikar och dekorera med ostseglen som nu svalnat och blivit hårda.