Renskavsrulle
4 port
400 g renskav
1 liten gul lök, finhackad
1 msk smör
2 msk grädde
salt och svartpeppar
4 stora tunnbröd
8 små eller fyra stora potatisar, kokta och skalade
Isbergssallad (välj sallad från medelhavsområdet, den är frilandsodlad)
Tillbehör: rårörda lingon.
Stek renskav och lök i smör i ca 5 minuter.
Tillsätt grädden och låt koka tills köttet känns mört.
Smaka av med salt och svartpeppar.
Lägg ut tunnbröden på köksbänken. Krossa potatisen över bröden, lägg på
sallad och fördela renskavsröran.
Rulla ihop, toppa med lite lingon och servera.
För att det ska bli enklare för barnen att äta kan rullarna slås in. Använd då
smörgåspapper för att undvika aluminiumfolie som sliter på våra naturresurser.