Varm smörgåstårta
OBS! Räcker till 2 personer (vuxna)
3 skivor hönökaka eller liknande
1 liten purjolök
1 burk champinjoner à 200 g
1-2 dl crème fraich
1 burk tonfisk (Välj gulfenad tonfisk från östra tropiska Stilla Havet, gärna märkt "AIDCP Dolphin Safe Tuna". Märkningen "Dolphin Safe" garanterar INTE att inga delfiner dött i samband med fisket.)
2 tomater
salt, peppar
citronpeppar
riven ost
Sätt på ugnen på 200 grader.
Stek purjo och champinjoner.
Blanda med crème fraich och tonfisk och smaksätt med salt och peppar.
Fördela fyllningen på två brödskivor. Stapla till en tårta och toppa med den "tomma" brödskivan.
Skiva tomaterna och lägg överst. Smaksätt med citronpeppar och strö över den rivna osten. För att tårtan ska bli sprödare sätts den direkt på gallret i ugnen. Låt stå inne ca 10 minuter eller tills osten smält.
(Ursprungsreceptet kommer från Lena Svärd i Landskrona via tidningen Buffé 3/97.)