Kerstins bönsallad med variationer.
Tips! Gör dubbel sats under helgen när du kanske(?) inte har så bråttom så räcker den hela veckan!
1 burk bönor eller kikärtor efter eget val (ca 400 g)
1 äpple
2 persikohalvor (från burk)
eller
½ paket djupfryst mango
1 gul paprika (inte säsong i februari men vi kan välja att lägga lite
1 röd paprika utsläpp på det för att få viktiga vitaminer och mineraler)
Salladssås
2 msk. äppelcidervinäger eller pressad citron
2 krm. salt
Några drag med pepparkvarnan
4 msk. oliv- eller rapsolja
2 msk. vatten
1 msk senap (gärna osötad) och/eller någon örtkrydda t.ex. timjan, basilika, persilja.
För den som vill ha lök i: En tunt skivad rödlök.
Skölj bönor/kikärter och låt rinna av.
Tärna äpple, persika/mango och paprika.
Blanda allt till salladssåsen.
Blanda alltsammans. Salladen blir bara godare av att få stå och dra en stund och ännu godare dagen efter.
Annat som är gott att blanda i:
Brockolibuketter (lätt kokta)
Haricot Verts (lätt kokta och delade)
Sockerärtor
1 burk majs
1 burk mandarinklyftor
Keso
Fetaost
Ädelost